Planning examenzittingen in 2020 in het hoger beroepsonderwijs

Planning examenzittingen versimpelen door oplossingsgericht denken

Dit schooljaar krijgen de examenzittingen in het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs een andere wending. Het is een ongewenste situatie, maar het belangrijkste is om positief te blijven en in oplossingen te denken. Een oplossingsgerichte mindset gaat gepaard met nieuwe inzichten en het aangrijpen van kansen waar alle betrokkenen profijt van hebben.

Wij zijn Mike Kruijsdijk en Hans Alkemade van Darwin IT. Hans is naast IT’er ook actief als gecommitteerde bij de faculteit IT & Design van de Haagse Hogeschool. Hij wordt regelmatig gevraagd om bij examenzittingen aanwezig te zijn. In zijn gesprekken met de planningscoördinator van de Haagse Hogeschool kwam naar voren dat het samenstellen van het afstudeerrooster en alle communicatie daaromheen een zeer tijdrovende klus is. Zo is het idee geboren voor een geautomatiseerde oplossing. We hebben daarom samen met de planningscoördinator in kaart gebracht waaraan deze oplossing moet voldoen. Vervolgens hebben wij dit verder uitgewerkt in een Proof of Concept, die enthousiast is ontvangen en heeft geleid tot een complete applicatie

Plato, de applicatie die het plannen van examenzittingen versimpelt

Inmiddels maken afstudeerders, planningscoördinatoren, examinatoren en gecommitteerden van de Haagse Hogeschool enthousiast gebruik van onze applicatie. Planningscoördinatoren besparen tijd en hoeven niet meer te puzzelen met ieders agenda. De afstudeerders, examinatoren en gecommitteerden kunnen gemakkelijk online hun beschikbaarheid in Plato invullen. Vervolgens wordt op basis van de beschikbaarheid en de expertises van de betrokkenen het afstudeerrooster automatisch samengesteld. Tot slot wordt het rooster elektronisch met iedereen afgestemd en in de agenda’s geplaatst. Dit alles is precies wat wij bij de demo voor ogen hadden: het proces en de communicatie rondom het organiseren van examenzittingen vergemakkelijken door oplossingsgericht te denken.

Laat u zich ook leiden door slimme oplossingen? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Deel met ons hoe examenzittingen op uw onderwijsinstelling worden gepland en wat u graag wilt verbeteren. U kunt ons telefonisch bereiken via: 070 26 28 871. Of via ons contactformulier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie