Hackers richten hun pijlen steeds vaker op het MKB. Een belangrijke reden is dat de beveiliging in deze sector vaak onvoldoende is geregeld. Je leest daarom steeds meer in de krant dat er is ingebroken in een IT-systeem van een kleiner bedrijf of dat een datalek heeft plaatsgevonden.

Helaas heerst bij menig ondernemer nog steeds de gedachte dat het opslaan van gegevens in de Cloud niet veilig is. Het tegendeel is waar, want data in de Cloud is maximaal beveiligd, zelfs veiliger dan de meeste kleine bedrijven lokaal kunnen regelen.

Je kunt het vergelijken met hoe je de veiligheid van jouw geld waarborgt: stop je jouw geld in een sok onder je matras, of zet je het op een rekening bij een bank? De kans dat dieven het uit je sok stelen lijkt misschien klein, maar als het gebeurt dan ben je het echt kwijt. Wordt jouw geld bij de bank ondanks alle professionele veiligheidsmaatregelen toch gestolen, dan kan je de bank verantwoordelijk stellen. Bij de beveiliging van jouw data is het net zo.

Cloudleveranciers liggen onder een vergrootglas; ze moeten aan veel eisen voldoen, zoals aan de AVG-wetgeving. Daarnaast krijgen ze periodiek te maken met een audit en pas als aan alle vereisten wordt voldaan ontvangen ze de certificeringen van ISO, ISAE en NEN. Wil je jouw gegevens opslaan in de Cloud? Let dan op dat je in zee gaat met een partij die gecertificeerd is. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kan je de cloudleverancier aansprakelijk stellen. Kortom, wanneer je jouw beveiliging uit handen geeft aan een cloudleverancier ben je niet alleen beter beveiligd, je hebt ook een kopzorg minder.

Het is dus slim om de Cloud te overwegen en wel om de volgende redenen:

Beschikbaar op elk apparaat: het enige wat je nodig hebt is een goede internettoegang om gebruik te kunnen maken van je applicatie.

Veilig: de beveiliging van data bij gecertificeerde cloudleveranciers is bijzonder goed geregeld, dus je gegevens zijn veilig.

Kostenefficiënt: je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dit betekent geen grote investeringen vooraf – niet in de hardware en niet in de ontwikkeling van de software. De cloudleverancier neemt het beheer uit handen. Je bent dus altijd up-to-date en het scheelt in de personeelskosten.

Bij Darwin maken wij ook gebruik van de Cloud. Onze email en agenda staan bij Google en onze examenplanner, Plato, draait volledig in de Oracle Cloud. Wil je eens sparren of de Cloud iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op via 070 26 28 871 of info@darwin-it.nl.

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.