Oracle Expertise & Training

KNOWLEDGE DRIVES THE RIGHT DECISIONS

Darwin IT smart solutions Training & Oracle expertise

Met de juiste kennis en actueel opgeleide medewerkers die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen maakt u zelf de juiste keuzes op IT-gebied

Training op maat

U wilt kennis opdoen van de nieuwste Oracle en Java technologie, maar niet eindeloos in een klasje zitten?

Darwin verzorgt maatwerktrainingen die zijn afgestemd op de voor u relevante onderwerpen en op uw kennis- en ervaringsniveau. Ook verzorgen wij omscholingsprogramma’s en kunnen we u helpen met het opzetten van een competentiemanagement programma voor uw IT afdeling.

Ontwikkelaar, beheerder (devops), tester of manager? Bekijk ons trainingsaanbod hier onder.

Aanstormend Talent

De kennis en ervaring van Darwin komt samen in ons ontwikkelprogramma voor IT talenten.

Zoekt u IT talent voor uw organisatie? Wij helpen u met de juiste match en verzorgen de vakinhoudelijke ontwikkeling en coaching van persoonlijke vaardigheden van onze IT Talenten, in een voor u op maat gemaakt programma. 

Gedegen Oracle advies

Wij kennen Oracle, van strategie, ontwikkeling en beheer tot aan licenties en cloud.

Het juiste advies van onze experts zal u helpen de technologie effectiever in te zetten, uw bedrijfsprocessen efficiënter uit te voeren en uw licenties en cloud abonnementen te optimaliseren. Graag nemen we u aan de hand bij het configureren van uw Oracle omgeving of het ontwikkelen van koppelingen en applicaties in een Oracle/Java omgeving.

Wij helpen u maximaal rendement uit uw Oracle investeringen te halen!

ONZE TRAININGEN

ONZE TRAINERS

Jacques Coppiens, Integratie-Security

Frank Brink, Cloud-Integratie

Applicatie- en data-integratie

Met het meer-en-meer bewegen van IT naar de cloud, moeten applicaties communiceren via integratietechnologie. De Oracle Fusion Middleware is bij uitstek geschikt voor het koppelen van applicaties, data en business logica, on premises en in de cloud. Leer nu deze geavanceerde producten kennen via een van onderstaande trainingen door onze ervaren middleware consultants. U zult versteld staan van de mogelijkheden.

 • Oracle Service Bus (OSB) training – 3 dagen
 • Oracle SOA Suite (BPEL, BAM) training – 5 dagen
 • Oracle SOA Suite Administration training – 4 dagen

Natuurlijk verzorgen wij ook Weblogic training, hét platform voor de Oracle middleware.

ONZE TRAINERS

Jacques Coppiens, Integratie-Security

Frank Brink, Cloud-Integratie

Weblogic configuratie

De Weblogic applicatieserver is hét platform onder de applicaties en integratietooling van Oracle. Veel van Darwin’s consultants zijn gecertificeerd op Weblogic en dragen hun kennis over het inrichten en het gebruik ervan graag aan u over in een van onderstaande trainingen:

 • Weblogic administration – 5 dagen
 • Weblogic tuning and troubleshooting – 3 dagen
 • Weblogic authenticatie via SAML – 2 dagen

Bent u Weblogic administrator, technisch projectleider, ontwikkelaar van webapplicaties, of tester , dit is dé manier om Weblogic te leren doorgronden.

ONZE TRAINERS

Frank Brink, Cloud-Integratie

Cloud provisioning

De cloud is de toekomst voor de IT. Uw services altijd en overal beschikbaar en te betalen naar gebruik. Oracle heeft een uitgebreid aanbod van diensten in de cloud, maar welke zijn van toegevoegde waarde voor u? Hoe gebruik je de vele mogelijkheden en hoe migreert u bestaande functionaliteit naar de cloud? Darwin biedt onderstaande trainingen om u met die vragen te helpen:

 • Cloud Computing Primer (Oracle Cloud Infrastructure, OCI) – 1 dagdeel
 • Cloud Computing Primer (Amazon Webservices, AWS) – 1 dagdeel
 • Oracle Cloud workshop IaaS – 2 dagen
 • AWS Cloud workshop IaaS – 2 dagen

Liever eerst een gesprek over de mogelijkheden van cloud?  Uiteraard adviseren wij u graag of maken een eerste calculatie voor u om uw business case te onderbouwen.

ONZE TRAINERS

Eric van Mourik, Java-ADF

Rob de Gouw, Java-Visual Builder

Thomas Brok, APEX-Javascript

Erik Trip, APEX-PL/SQL

Mike Kruijsdijk, Datamodellering

Applicatieontwikkeling

Darwin heeft experts voor u in huis die u feilloos kunnen leren hoe u applicaties ontwikkelt met de Oracle/Java technologie. Zij beheersen niet alleen de tooling, ook leren ze ontwikkelaars bijvoorbeeld een goed databaseontwerp te maken of het versiebeheer veilig op te zetten.

 • Oracle ADF workshop – 3 dagen (JHeadstart +1 dag)
 • Oracle JET workshop – 1 dag
 • Oracle APEX workshop – 4 dagen
 • Datamodellering – 2 dagen
 • Oracle SQL en PL/SQL –  afhankelijk van voorkennis 1-5 dagen
 • XML en XSLT – 2 dagen

Staat uw training er niet bij? Geen probleem. Aangezien wij maatwerk leveren stellen we uw training graag speciaal voor u samen.

ONZE TRAINERS

Frank Brink, Cloud-Integratie

Automated testing

Met de komst van Agile ontwikkelen en DevOps is de behoefte aan geautomatiseerd testen enorm toegenomen. Er zijn veel verschillende tools in de markt, maar ReadyAPI (SoapUI) van SmartBear is een van de meest gebruikte. Darwin biedt een 3 daagse introductietraining voor ontwikkelaars, testers met een technische achtergrond en devops medewerkers, waarbij hands-on een aantal praktijkcases met ReadyAPI wordt uitgewerkt.

 • ReadyAPI (voorheen SoapUI) Introductie – 3 dagen
 • SoapUI (open source versie) – 3 dagen

ONZE TRAINERS

Mike Kruijsdijk, Professional Development Coach

Hans Alkemade, Professional Development Coach

Soft skills

Het is voor een professional essentieel om niet alleen technische expertise te ontwikkelen, maar juist ook het bewustzijn van jouw persoonlijke vaardigheden op het gebied van communicatie, houding en gedrag. Darwin biedt in haar Young Professionals Programma training en coaching aan voor IT-Talent. Onderstaande training en optioneel ook on-the-job coaching kan ook in uw organisatie worden verzorgd, zodat uw IT-professionals bewuster gaan communiceren en betere resultaten zullen bereiken.

 • Darwin Projectcommunicatie – 2 dagen

Op zoek naar IT-Talent met ambitie?

Darwin is gespecialiseerd in het opstellen en uitvoeren van ontwikkelprogramma’s voor jonge IT professionals.

Wij verzorgen de instroom van goed opgeleide en enthousiaste IT-talenten die passen binnen uw bedrijfscultuur. Het Darwin Young Talents programma bestaat uit werving en selectie van geschikte kandidaten, een op maat samen te stellen opleidingsprogramma en persoonlijke coaching gericht op snelle professionele ontwikkeling. Na het succesvol doorlopen van dit programma heeft u de mogelijkheid om, zonder aanvullende kosten, de kandidaten in dienst te nemen. Wij bieden een compleet en kwalitatief hoogstaand programma, waardoor de kandidaten in korte tijd volledig kunnen meedraaien in uw team.

Darwin Young Talents Programma

Na een zorgvuldige matching op uw vacature start de kandidaat met een individueel opleidings- en coachingstraject. Het opleidingsprogramma stellen we samen met u op. Naast de vakinhoudelijke/technische kant besteden wij ruime aandacht aan de ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden. Een ervaren coach begeleidt de talenten gedurende de eerste maanden, zodat ze zich snel ontwikkelen tot productieve IT-professionals binnen uw organisatie. Omdat Darwin u het werving- en selectietraject, de opleiding en begeleiding uit handen neemt, kunt u probleemloos jonge talenten in uw organisatie inzetten en profiteren van hun snelle groei en professionaliteit.

Kennisabonnement

Heeft u af toe een vraag over Oracle technologie of heeft u behoefte aan een second opinion? Dan is een Darwin kennisabonnement een uitkomst voor u.

U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld de toepassing en/of werking  van de Oracle tools, advies vragen over uw Oracle licenties of van gedachten wisselen over integratie van uw bestaande omgeving met Cloud oplossingen. Ook met zaken als performance tuning, QA, installatie en configuratie van uw Oracle software helpt Darwin u graag. 

Met onze diepgaande kennis van de Oracle stack en ons netwerk binnen de Oracle organisatie beantwoorden we uw vragen en helpen we u om de juiste keuzes te maken. 

Darwin biedt het kennisabonnement aan in de vorm van een strippenkaart (20/50/100 strippen). Wilt u hier meer over weten? Neem contact op.