‘Student en docent krijgen iets meer ademruimte.’ Zo kopte de Volkskrant onlangs. Het kabinet trekt miljoenen uit om pilots te starten in het hoger onderwijs. Het doel: slimmer inrichten van het onderwijsjaar. Slimme oplossingen. Daar houden wij bij Darwin-IT van! Bijvoorbeeld met PLATO; ons systeem voor efficiënt plannen van examenzittingen en assessments.

Dat er in het (hoger) onderwijs sprake is van veel stress door hoge werk- en prestatiedruk is algemeen bekend. Niet alleen bij studenten, maar zeker ook bij het docerend en ondersteunend personeel. In het artikel meldt de Volkskrant dat onderzoekers van De Jonge Akademie concluderen dat het lange lesjaar, met examens nét na iedere vakantie, leidt tot inefficiëntie en verdere verergering van de toch al hoge werkdruk. 

Hoe mooi zou het zijn als we daar wat aan zouden kunnen doen? Bij de gedefinieerde pilotprojecten staat naast het ombouwen van de curricula ook het vernieuwen van toetsvormen en tentamenweken centraal. Zou het geautomatiseerd plannen daarvan ook helpen om de werkdruk te verlagen? Volgens ons zeker!

Door studenten meer vrijheid te geven om online hun eigen afstudeermoment te plannen bijvoorbeeld. Of met het maken en verspreiden van een individueel examenrooster door “één druk op de knop”. Door docenten of externen eenvoudig online aan te laten klikken op welke momenten ze studentafspraken kunnen bijwonen. En natuurlijk door centraal de communicatie te verzorgen in de taal van de betrokkenen… Zo helpen wij nu al de werkdruk in het hoger onderwijs te verlagen met onze online examenplanner PLATO.

Kijk op snelexamensplannen.nl voor meer informatie of bel ons voor een demonstratie.

Artikel Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/slimmer-inrichten-van-het-onderwijsjaar-moet-student-en-docent-meer-rust-en-ruimte-bieden~b3e2c211

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.