Vijftien jaar geleden constateerden wij bij Darwin IT dat er weinig jonge, getalenteerde IT’ers met een Oracle specialisatie in Nederland zijn. De kennis van Oracle krijgen bètastudenten nauwelijks mee op hogescholen en universiteiten. Daarom is het voor veel bedrijven, die met de technologie van Oracle werken, een uitdaging om goede IT-professionals met een aantal jaar werkervaring te vinden.

We besloten het Darwin Young Talents programma te ontwikkelen. Inmiddels hebben ruim vijftig IT-talenten het programma succesvol doorlopen en werken zij bij meer dan vijftien verschillende bedrijven. Met ons Darwin Young Talents programma spelen wij in op een dringende behoefte in de MKB-sector.

Darwin Young Talents programma: hoe werkt het?

Werving- en selectietraject

Darwin neemt jou de werving en selectie van de kandidaten uit handen. Wij kijken niet alleen naar de opleiding en vakinhoudelijke kennis van de kandidaat, we vinden het vooral belangrijk dat het IT-talent qua ambitie en persoonlijkheid past binnen jouw bedrijf. Je zoekt immers iemand die voor langere tijd binnen jouw bedrijf zal blijven en zichzelf en jouw business verder kan ontwikkelen.

Individueel opleidingsprogramma

De eerste twaalf maanden van het programma zijn de trainees bij Darwin in dienst en doorlopen ze een intensief programma: ze starten met een basisopleiding Oracle en Java, gevolgd door een specialisatie die is afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Ervaring doen ze ondertussen op in jouw bedrijf, onder begeleiding van Darwin. Wij bieden hiermee een compleet en kwalitatief hoogstaand programma. De young professionals zijn hierdoor in staat om in korte tijd volledig mee te draaien in jouw organisatie.

Ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden

Naast vakinhoudelijke kennis, wordt in ons programma ruime aandacht besteed aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden van de IT-talenten. Ervaren coaches begeleiden hen gedurende het traject, zodat ze zich snel ontwikkelen tot productieve en communicatief vaardige IT-professionals.

Neem IT-talenten kosteloos in dienst

Na afloop van de detacheringsperiode van twaalf maanden kun jij – zonder aanvullende kosten – het IT-talent in dienst nemen.

Een van de bedrijven die gebruik heeft gemaakt van het Darwin Young Talents programma is CACI. Twaalf jaar geleden zijn drie van onze young professionals bij CACI gestart en ze werken er nog steeds met veel plezier. Inmiddels zijn het doorgewinterde IT’ers die een belangrijke rol vervullen binnen de organisatie.

De meerwaarde van werken met jong talent

De IT branche ontwikkelt zich razendsnel. Jonge mensen nemen nieuwe inzichten en een flinke dosis enthousiasme mee. Bovendien zijn ze leergierig en willen ze ervaring opdoen in de projecten.

Maar niet alleen het talent leert ervan. Neem Thomas, met zijn kennis en enthousiasme voor Javascript heeft hij bij zijn klant een geweldige productiviteitsverbetering gerealiseerd.

Onze ervaring is dat het werken met jong IT-talent niet alleen nuttig maar ook enorm leuk is. Je ziet ze groeien en maakt ze in de opbouwende fase van hun leven mee: hun eerste baan, de eerste eigen woning, je wordt uitgenodigd op hun huwelijk of eet beschuit met muisjes vanwege de geboorte van hun eerste kind. Je maakt het allemaal mee.

Sta jij momenteel te trappelen om IT-talent met kennis van Oracle en Java? Neem contact met ons op. Wij ontzorgen je graag. Vanwege ons brede netwerk vinden wij zonder twijfel de juiste kandidaten voor jou. Neem contact op via info@darwin-it.nl of bel +31(0) 70 26 28 87

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.