Nu het nieuwe jaar is begonnen is het goed om te evalueren en vooruit te kijken. De online economie heeft afgelopen jaar een boost gekregen en ‘de cloud’ heeft ons allemaal verbonden gehouden. Thuiswerken en dynamisch omgaan met werktijd en vrije tijd hebben ons flexibeler gemaakt. Wat heeft 2020 ons geleerd?

Cloudsoftware: geen bedrijf kan meer zonder

Cloudsoftware is door iedereen massaal omarmd. De drempel om ook zakelijk gebruik te maken van online diensten, die al-dan-niet betaald worden aangeboden, lijkt definitief geslecht. Het gemak om altijd en overal toegang te hebben tot jouw gegevens en ermee te kunnen werken alsof je op kantoor zit is geweldig. Geen ingewikkelde installaties, gewoon vanuit de browser inloggen en aan de slag. Wat ons vooral opvalt is dat met die eenvoudige toegang tot wat in wezen een zeer complex IT-landschap is, online-automatisering ook toegankelijk wordt voor kleine ondernemers, bedrijven zonder eigen IT-afdeling en afzonderlijke afdelingen van grotere ondernemingen.

Het instapniveau is zeer laag en de schaalbaarheid is enorm. Het starten van een pilot is vaak een kwestie van uren of zelfs maar enkele minuten. Een account aanmaken is meestal gratis. Het beoordelen van de toegevoegde waarde van een softwareoplossing voor jou, of jouw afdeling is zo stukken eenvoudiger geworden en bovendien snel uit te voeren. Wij merken dat bijvoorbeeld met onze cloudoplossing voor eindexamenplanningen, Plato. Een nieuwe faculteit van een HBO instelling is in ‘no-time’ aangesloten en kan meteen gebruik maken van de voordelen en zo direct tijd besparen.

Co-creatie van sofware

Een andere belangrijke IT-ontwikkeling die wij in 2020 hebben meegemaakt is de co-creatie van software en de snelle afstemming die hiervoor nodig is. Agile en scrum zijn tegenwoordig volledig ingeburgerde termen. Dat wij bij Darwin deze ‘evolutionaire’ vorm van softwareontwikkeling aanhangen is natuurlijk niet vreemd. Maar door het plotseling veranderende speelveld toen covid-19 haar kop opstak, bleek hoe goed dat eigenlijk werkt. In samenspraak met onze gebruikers hebben we de backlog direct aangepast en is de ontwikkeling van Plato bijgestuurd. De op dat moment belangrijkste functies, zoals Teams-uitnodigingen en het online kunnen beoordelen van een examenzitting, zijn direct gerealiseerd en konden vanwege de directe beschikbaarheid via de cloud meteen getest worden door de gebruikers. Ideaal!

Kortom, door het toepassen van deze ontwikkelstrategie, waarbij we direct online samenwerken met de mensen bij onze opdrachtgevers die echt weten welke prioriteit er nodig is om hun eigen werk eenvoudiger en efficiënter te kunnen doen, realiseren wij snel een robuuste en veilige oplossing die toegankelijk is vanaf elk instapniveau.

Heb jij ook een een taak die je veel tijd kost doordat je bijvoorbeeld veel met spreadsheets moet schuiven of eindeloos via e-mails moet afstemmen? Wil je jouw werk ook online kunnen doen? Neem contact met ons op en ervaar hoe eenvoudig het kan zijn je geautomatiseerd te laten ondersteunen vanuit de cloud.

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.