In onze vorige blog hebben wij uitgelegd wat wij onder IT-driven evolution verstaan en hoe het ons heeft geholpen in onze ontwikkeling. Dé kenmerken van evolutie zijn continue aanpassing en diversificatie. Herken jij dat dit in de IT ook zo werkt?

Wellicht heb jij het volgende ook weleens: je mist functionaliteiten, de bediening sluit niet goed aan bij jouw werkzaamheden, of het systeem is gewoon te omslachtig. Heb je dan de keuze om andere tools te gebruiken of zit je vast aan decentrale IT-oplossingen? Bij Darwin-IT hebben we bijvoorbeeld Outlook, maar voor mijn eigen slim georganiseerde to-do lijstjes vind ik de app “Remember The Milk” vele malen handiger. Makkelijk aan te passen aan mijn wensen en perfect geschikt voor precies dat ene doel.

Centrale IT is belangrijk om het primaire proces volgens vaste stappen en regels te laten verlopen. Dat is wel zo efficiënt. Echter pleiten wij er bij Darwin-IT ook voor om personen of afdelingen de keuzevrijheid te geven om daarnaast met betrouwbare aanvullingen te werken, die beter geschikt zijn voor hun specifieke taken. Dit stimuleert de productiviteit en flexibiliteit in de organisatie. Wij noemen dit Micro IT-oplossingen.

Waarom Micro IT-oplossingen?

Het idee achter Micro IT-oplossingen is dat je mensen de mogelijkheid geeft een specifiek probleem op te lossen met software die speciaal daarvoor is ontwikkeld. Deze oplossingen sluiten veel beter aan bij het werkproces en zijn vaak individueel aan te passen. Denk aan onze examenplanner, Plato, die speciaal is ontwikkeld om het eindexamenproces in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs snel en gemakkelijk te coördineren. Of denk aan Trello, een online oplossing voor het bewaken van acties en voortgang. Simpel te bedienen, altijd en overal beschikbaar, geheel naar eigen inzicht te optimaliseren, maar wel vanuit een centraal, solide en veilig framework.

Het werken met Micro IT-oplossingen biedt meerdere voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Een dynamische organisatie: Medewerkers worden innovatiever en productiever, de organisatie evolueert en kan meebewegen met snelle veranderingen.

Voordelig en flexibel: Met Micro IT-oplossingen in de cloud bereikt je snel resultaat tegen relatief lage kosten. Geen complexe meerjarige contracten. Bevalt een oplossing niet, dan is deze zo weer opgezegd.

Overal veilig toegang: Juist omdat het vaak om een cloudoplossing gaat, kunnen medewerkers altijd, overal en vanaf elk device werken. Ze hoeven alleen maar in te loggen. Ideaal in het kader van het huidige hybride werken.

Dubbel profijt: Micro IT-oplossingen zijn separaat te gebruiken, maar ook te koppelen met de gegevens in de centrale applicaties van de organisatie. Gebruikers profiteren zo van de kracht van beide systemen, zonder dat er een schaduwadministratie ontstaat zoals bijvoorbeeld met individueel Excel gebruik.

Korte lijnen: Micro IT-oplossingen zijn vaak op maat in te richten. Wil je aanpassingen doen of functionaliteiten uitbreiden? Dan speelt de maker graag direct in op jouw behoefte om de applicatie verder te optimaliseren.

Door je open te stellen voor Micro IT-oplossingen, geef je aan dat je bereid bent decentrale problemen binnen de organisatie slim en veilig op te lossen. Je stimuleert medewerkers om mee te denken over innovatieve oplossingen en jouw organisatie evolueert door diverse oplossingen te proberen en de beste te behouden.

Heb jij of heeft jouw afdeling een (dagelijks) terugkerend probleem waarvan je je afvraagt om dit kan worden opgelost met een Micro IT-oplossing op maat? Aarzel niet en bel ons via 070 26 28 871! We delen graag onze kennis en expertise met jou om te komen tot een slimme oplossing.

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.