‘IT-Driven Evolution’ is onze slogan én onze zienswijze. Een goed moment om hier even bij stil te staan, want in 2021 hebben we wat te vieren! Dan zijn wij namelijk bedrijven en overheidsorganisaties in Nederland al 15 jaar van dienst met onze kennis en kunde.

Met het ontwikkelen van slimme IT oplossingen helpen wij organisaties flexibel te zijn, om zich aan te kunnen passen aan de snelle veranderingen in de maatschappij. En door nieuwe technische mogelijkheden te introduceren geven wij bedrijven de kans om te groeien als organisatie, kortom IT-Driven evolution!

Bij Darwin-IT draait het om vertrouwen

Toen wij Darwin-IT begonnen kwamen wij uit een zeer commerciële organisatie, met weinig oog voor de echte behoeften van haar klanten. Bij ons draait het juist om langdurige relaties op te bouwen en vooral om vertrouwen.

Vertrouwen in onze consultants, vertrouwen in de oplossingen die we bieden en vertrouwen in de relaties met onze klanten. Klantgericht denken en handelen is hierbij essentieel gebleken om de stap te maken van ‘expertise leverancier’ naar ‘trusted partner’. Wij hebben geleerd dat deze kernwaarden er voor zorgen dat wij met veel van de klanten uit het begin van ons bestaan nog steeds heel prettig zaken doen.

De sleutel tot succes is het bouwen van een betrouwbaar, gedreven team met de juiste expertise. Dit geldt voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Ons eigen team hebben we in de loop van de jaren zorgvuldig opgebouwd.
Naast uitstekende inhoudelijke kennis zijn onze consultants stuk voor stuk uit het goede hout gesneden, waardoor zij ‘het verschil’ maken. Onder hun deskundige begeleiding bieden wij onze klanten een duurzame ontwikkeling van hun IT team via het Darwin Young Talents programma. Dit programma groeide de afgelopen jaren uit tot een belangrijke springplank voor starters in de Oracle/Java wereld.

Oracle, Cloud en Java oplossingen

Zelf hebben wij ook een evolutie doorgemaakt de afgelopen 15 jaar. Door de jaren heen hebben we onze expertise van de Oracle producten uitgedragen in trainingen en adviezen. Maar kennis verjaart snel. Wendbaarheid is dus essentieel om te kunnen overleven. Daarom hebben we onze focus verlegd naar Cloud en Java oplossingen. Niet door drastisch het roer om te gooien, maar door organisch onze kennis en kunde toe te passen op nieuwe technologische terreinen. Dan blijkt het gat tussen de oude en nieuwe wereld ineens niet zo groot te zijn als gedacht.

Onze integratiekennis is namelijk bij uitstek geschikt om de brug te slaan tussen die werelden. Door die kennis te combineren met onze ervaring met systeemontwikkeling, zijn we in staat om snel slimme oplossingen voor alledaagse automatiseringsproblemen te bieden. Neem bijvoorbeeld Plato, onze online tool voor het plannen en communiceren van examenzittingen in het hoger onderwijs.

Terugkijkend op onze evolutie, concluderen wij dat het luisteren naar onze klanten, het snel kunnen reageren op voor hen relevante bewegingen in de markt en ons vermogen om een passende, duurzame oplossing te bieden, hebben geleid tot de waardevolle relaties die wij nu hebben.

Wil jij dat we ook eens komen meedenken over een slimme IT-oplossing voor jouw probleem? We gaan graag de uitdaging aan om ook bij jou de evolutie te versnellen. Neem contact op met Hans Alkemade of Mike Kruijsdijk voor een vrijblijvende afspraak.

    Ja, inspireer mij. Ik schrijf me in voor nieuws en blogs.

    Akkoord, jullie mogen mijn gegevens verwerken.
    Hiermee geeft u Darwin-IT toestemming. U kunt ons op elk moment verzoeken uw gegevens te verwijderen of uw toestemming in te trekken.


    Hoe wij omgaan met uw privacy leest u hier:  privacy statement.